Waarom Salsaschoenen?

Redenen waarom voor salsadansschoenen te kiezen zijn:

Meer comfort bij het dansen

Door het dragen van “echte” salsadansschoenen kan je makkelijker en comfortabeler dansen. De bewegingsvrijheid is dus groter dan bij gewone schoenen en het biedt meer veiligheid tijdens het dansen. De binnenzool en hak zorgen voor demping. Salsa dansschoenen hebben een voetbed wat zacht en verend is. Hierdoor is het comfort veel hoger dan bij een gewone schoen.

Flexibeler & sneller dansen

Dames salsa schoenen hebben een breed uitlopende hak. Hierdoor heb je ondanks de hoogte van de hak voldoende stevigheid om te draaien en passen te kunnen maken. De Salsaschoenen zijn vaak lichter in vergelijking met gewone schoenen, waardoor je flexibeler en sneller bewegingen kunt maken om te dansen

Voorkomen van blesuures en overbelasing

Salsa dansschoenen hebben een speciale suède zool en een verstevigde brug in de zool voor het dansen op de voorvoet. Daarnaast zitten salsadansschoenen dichter op de voet. Dit is een groot verschil met de gewone schoenen of pumps die met hun stugge zolen bepaalde spieren kunnen overbelasten tijdens het dansen. Tevens kan het verkeerde schoeisel tot verschillende problemen zoals eelt en andere ernstige en onprettige problemen leiden.

Veiliger dan “gewone” schoenen 

Met normale schoenen die gladde zolen hebben, kun je gemakkelijk uitglijden op een dansvloer. De suède lederen zool van een salsadansschoen is wat ruwer dan een zool van een normale gladde schoen. Hierdoor kan je makkelijk dansbewegingen maken op een gladde vloer en stelt het je in staat snelle draaien te maken, zonder uit te glijden. Schoenen met rubberen zolen voorkomen dat je makkelijk bewegingen kunt maken op de vloer en kan er zelfs voor zorgen dat je “vast” komt te staan op de dansvloer. Risico’s die hierbij gepaard gaan zijn beschadiging aan knieën en voetgewrichten.

Stijlvol en “de blits” maken

Salsa schoenen laten je voeten er zeer aantrekkelijk en comfortabel uitzien op de dansvloer. Goede dansschoenen maken dansen moeiteloos en natuurlijk.  Uiteraard is het gewoonweg zo dat salsadansschoenen er stijlvol en leuk uitzien en jer “de blits” mee kunt maken.

  
LET OP ! 
Let wel ! Met Salsa schoenen kun je niet buiten over straat lopen. Dus voor en na het dansen zul je schoenen moeten wisselen