Lange tenen

Veel vrouwen die open salsa dansschoenen zoeken, lopen soms tegen het probleem aan dat de tenen aan de voorkant van de schoen iets teveel uitsteken. Dit zijn zogenaamde overhangende tenen. Dit is het geval bij vrouwen met smalle voeten, of bij vrouwen die simpelweg “langere voeten ”of simpelweg “langere tenen ”hebben. De vraag is natuurlijk wat je hier tegen moet doen. Hier zijn een aantal oplossingen voor, waar iedereen persoonlijk moet kiezen welke de beste is.overhangende tenen

1. Vaak helpt het om een grotere maat dansschoenen te nemen. Als je normaal maat 38 hebt, zou je een maat 39 kunnen nemen. Je moet hierbij wel oppassen dat de schoen niet te groot wordt, omdat je anders te veel ruimte in de schoen krijgt, waardoor de schoen te los gaat zitten en je daardoor niet meer goed kunt dansen.

2. Kies een ander model salsadansschoen. Hoewel de meeste dansschoenen min of meer dezelfde pasvorm hebben, blijkt er in de praktijk altijd een klein beetje verschil te zijn. Hierdoor kan het zijn dat bij de ene schoen het erg opvalt dat een teen iets te veel uitsteekt en bij een andere salsa dansschoen helemaal niet opvalt

3. Accepteer het feit dat je tenen net iets uitsteken. In de praktijk kijken wij vrouwen heel kritisch naar onszelf en ook naar onze tenen. Soms steken tenen inderdaad te veel uit, maar zeer vaak is het meer een gevoel en ziet in de praktijk niemand dat tenen uitsteken.

4. Mochten de tenen inderdaad teveel overhangen, dan is een laatste mogelijkheid om open dansschoenen op maat te laten maken. Dit is in de praktijk helaas niet de goedkoopste mogelijkheid.

Hopelijk biedt bovenstaande een oplossing mocht je ooit met dit probleem te maken krijgen. Voor meer raad en advies kun je altijd contact opnemen met Salsashoezone.

Salsashoezone